2010-07-26 16:37:33• hírek • Szatmar.ro

Nagy szerdán fut Barcelonában

A szatmári atléta célja az elődöntő, fontos változások kontinentális téren.

Megérkezett Barcelonába, a 20. Európa-bajnokság színhelyére a román atlétika válogatott, a keret tagjaként pedig, első szatmárnémetiként, aki ebben a sportágban felnőtt világversenyre kvalifikálni tudta magát, ott van Nagy Atilla is.

A szatmári Sportklub és a Kolozsvári CSM klubok kötelékeibe tartozó 22 éves fiatalember az elmúlt héten keményen készült Kolozsváron Fülöp György edzővel, hogy elérje célját: kvalifikálja magát az elődöntőbe. „Nagy meleg volt, de ez most abból a szempontból jól jött, hogy alkalmazkodni tud majd a Barcelonában várható hasonló időjáráshoz. Én bízom benne, hogy lámpaláz nélkül, nyugodtan fog versenyezni, és ha megfutja amit tud, akkor bekerülhet az elődöntőbe. Ezzel én is és a szövetség vezetői is meglennénk elégedve, hiszen reálisan nézve a döntőbe jutásra nincs esélye, a franciákkal, britekkel nem veheti még fel a versenyt", mondta a mester.

Nagy elsőként szerda kora délután állhat rajthoz, hisz 400 gáton ekkor rendezik az előfutamokat, csütörtökön pedig az elődöntőket. Másik számában, 4x400 váltóban szombaton figyelhet majd a startpisztolyra, szintén az előfutamokon.

Nagy egyik (titkolt) álma lehet továbbá a romániai csúcs megdöntése is, igaz, ez talán még kevésbé reális, hisz szinte egy másodpercet kellene ledolgoznia: egyéni legjobbja ugyanis 50.79 másodperc, míg az országos csúcs, amely 1996-ból datálódik, 49.85. Miközben az európai élmezőny 48 másodperc alatti időket is tud...

Ha már európai elit... a kontinentális szövetség a napokban úgy döntött, hogy az Európa-bajnokságokat ezentúl nem négy, hanem két évente írja ki. Hansjörg Wirz, az Európai Atlétikai Szövetség elnöke szerint erre azért van szükség, hogy a fiataloknak több lehetőségük adódjon a fejlődésre és hogy ezáltal jobban megállják a helyüket a világelitben. Az is eldőlt, hogy 2012-ben Helsinki, 2014-ben pedig Zürich ad otthont a versenynek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: